Agenda Casa Basicflow

Workshops/activiteiten in 2018/2019

Workshop Yoga Nidra, vrijdag 14 september, 9 november en 18 januari 2019!

Tijd van 19.30 uur tot 21.00 uur
Gun jezelf een diepe ontspanning van lichaam en geest
Yogadocente en ayurvedisch practitioner Madeleine van den Hoek geeft de yoga nidra workshop. Voor deze weldadige beleving hoef je geen ervaring te hebben met yoga.Wat is het?
Yoga Nidra Betekent letterlijk slaap (nidra) in verbinding (yoga). Het is een geweldige systematische methode om diep te ontspannen, zowel fysiek, mentaal als emotioneel. Terwijl je lichaam in een diepe ontspanning zakt, blijft je geest in een meditatieve staat tussen waken en slapen in. In deze fase wordt het zelfherstellend vermogen geactiveerd en worden geest en lichaam geheeld. Er wordt zelfs gesteld dat een Yoga Nidra van een uur overeenkomt met vier uur slaap.Wat doe je?
Nadat je een paar eenvoudige yogaoefeningen hebben gedaan om het lijf wat losser te maken ga je liggen. Hierbij is extra aandacht voor een goede ontspannen lighouding.
Yoga nidra bestaat uit een aantal vaste onderdelen. Het begint met het stellen van een “sankalpa”. Dit is een voornemen op geestelijk of spiritueel gebied. Heb je nog geen sankalpa, geen probleem, het dient zich vanzelf een keer aan. Daarna komen de volgende stappen en hoef je alleen maar te luisteren naar de instructies. Door een bodyscan, het volgen van de adem en visualisatie trek je de zintuigen geleidelijk terug van de uiterlijke wereld naar de innerlijke wereld waardoor een diepe ontspanning ontstaat. Aan het eind van de yoga nidra kom je weer rustig terug in het hier en nu.
We sluiten af met een lekkere kop kruidenthee.Wat brengt het je
Voordelen van yoga nidra zijn: een verbeterd slaap patroon, minder stress, meer zelfvertrouwen, een betere concentratie, het kan psychologische wonden helen en een gevoel van blijdschap creëren. Door de sankalpa, geef je de onbewuste verlangens in jezelf, aandacht en kracht.
In yoga Nidra herstel je je lichaam, zintuigen en gedachten naar jouw natuurlijke staat.
Tip : Opgeslagen vermoeidheid kan vrij komen, drink daarom na een yoga nidra sessie altijd extra water of kruidenthee om het lichaam te helpen de afvalstoffen kwijt te raken.Kosten 19,50 Euro p.p. opgave via info@basicflow.nl

Workshop ouder kind massage op zondag 15 april! Gegeven door Danielle Gommans

Samen met je kind een moment van rust en liefde ervaren
Door je kind te masseren vervul je een van de eerste levensbehoeftes, namelijk een liefdevolle aanraking. Ontspanningsmassages werken bij kinderen heel rustgevend, het stimuleert het zelfvertrouwen, ze worden zich bewuster van hun lichaam, ze komen meer voor zichzelf op en leren hun eigen grenzen aan te geven. Tijdens deze workshop is er even een momentje tijd voor het bijzondere contact tussen jou en je kind. Door middel van verbindingsoefeningen / meditatie/ massage over de kleding en met olie op de blote huid ontstaat er mooie verbinding van aandacht en liefde voor elkaar.

Datum
Zondag 15 april van 10.00 tot 12.00 uur. Deze workshop wordt regelmatig gegeven, stuur even een mailtje voor de eerst volgende datum.

Kosten€ 40,- voor jullie samen. Inclusie thee/ limonade voor de kinderen, healthy lekkers en een edelsteentje.

Locatie: Havenweg 2 te Aarle-Rixtel (bij Casa BasicFlow).

Aantal deelnemers: Maximaal 6 ouders met kind (dus 1 kind per volwassene).

Aanmelden: Voor meer informatie of het aanmelden voor deze workshop neem dan contact op via mail info@s-sense.nl of bel 06 – 23 08 61 58 of ga naar inschrijven om jezelf aan te melden.

 

Woensdag 25 april 19.30-22.00 uur

Heb je ideeën waar je mee aan de slag wil? Leuke plannen bedacht en ben je klaar om de volgende stap te maken? Wil je meer inzicht in jouw dromen & levenswensen? Of heb je misschien last van interne onrust of een stemmetje in je wat bang is om “er dit keer weer niks mee te doen?”

Dan heb ik iets leuks voor je! Kom gezellig een avondje knippen, scheuren en plakken! Tijdens deze workshop maakt ieder een eigen visionboard. Een visionboard maken is een praktische manier om je te focussen op datgene wat belangrijk voor je is. Door focus aan te brengen ben je bezig met hoe je die mooie dingen vaker in je leven kunt laten terugkomen.

Geloof me, je zult ervaren dat je veel kunt halen maar zeker ook veel kunt bijdragen tijdens de workshop. Neem je zus, gezellige collega of vriendin gezellig mee! We zien elkaar op 25 april in Casa BasicFlow!

Check de site http://www.bewustzijnsontwikkelaar.nl/workshop/ voor overige informatie!

 

Mind-walk op donderdag 29 maart om 13.30 uur

Mind Walk – Relax & Restore in Nature

Wil jij je je fitter en energieker te voelen?

Wil je even tijd voor jezelf?

Minder stress ervaren?

Je hoofd leeg lopen en je batterij weer opladen?

Wil je graag werken aan balans in je hoofd en hart en ook nog werken aan je conditie?

Dan is Mind-Walk is echt een cadeautje voor jezelf!

 

Wat is het

Mind-Walk® is aandachtig wandelen gecombineerd met invloeden uit yoga, tai chi, mindfulness, meditatie en ademhaling. Diverse technieken die hun effectiviteit ruim hebben bewezen gebundeld in één training in de natuur. Een mooie balans tussen inspanning en ontspanning. Een ideale combinatie voor lichaam en geest.

Wat doe je

De oefeningen zijn geïntegreerd in een wandeling van ongeveer 3 km per keer, onder begeleiding van een coach. Het is een veilige, effectieve manier om je gezondheid en fitheid te verbeteren. Heb je op dit moment weinig energie, burn-out klachten of ben je (over) vermoeid? Dan is deze cursus wat voor jou.

Maar ook als je prima is je vel zit, is deze cursus bijzonder!

Mind-Walk is ontmoeten en ont-moeten!

Voor wie Mind-Walk is zeer geschikt voor mensen die graag laagdrempelig aandacht willen besteden aan hun vitaliteit. De training wordt aangepast op het (wandel)niveau van de groep, waardoor ook mensen met fysieke en mentale klachten kunnen deelnemen.Voor deze workshop is geen ervaring nodig met bovenstaande stromingen, je kunt zo instappen! De training is gericht op het mogen ervaren en niet op het perfect moeten uitvoeren. Dit maakt het geschikt voor iedereen.

Wat brengt het je

  • Meer energie en een fitter gevoel
  • Een betere stemming
  • Ruimte in je hoofd
  • Meer balans tussen lichaam en geest
  • Elke keer weer een mooie wandeling
    Waar en wanneer
  • in verschillende natuurgebieden rondom Helmond
  • in verschillende natuurgebieden rondom Schijndel
  • in verschillende natuurgebieden in de omgeving van Blitterswijck

 Kosten € 11,50*  (*Besluit je hierna om alle trainingen te doen dan wordt dit op het totaalbedrag in mindering gebracht.

Aanmelden: info@ayurvedaenmeer.nl Madeleine van den Hoek of bel naar 06-18760855

Meditatieavond gegeven door Marjan Gringhuis van Praktijk oleander
Elke even weken op vrijdag om 19.00 uur tot 20.15 uur tot en met 13 juli 2018.
Geef je op via info@praktijkoleander.nl
Meer informatie: http://www.praktijkoleander.nl/meditatieavond/