Lesrooster

Rooster 2013-2014 Dansstudio BasicFlow in Bakel

www.dansstudiobasicflow.nl

Dinsdag
16.15-17.00
Kleuterdans 
Dinsdag
17.30-18.30
Urban Jazz jong/volwassen
Donderdag
17.00- 18.00
Dansmix groep 3-4-5
Donderdag
18.00- 19.00
Jazz kids groep 6-7-8
Donderdag
19.00- 20.00
Streetdance/Hiphop 12 +

Donderdag

20.00- 21.00

Basic Shape volwassen

Uitleg lesvormen:

Basic Shape: Een complete gevarieerde dans/bewegingsles met basic dansbewegingen, invloeden uit de Latijns Amerikaanse dans zoals, salsa, merenque en aandacht voor coördinatie en uithoudingsvermogen. Een heerlijke les waar alle spiergroepen aanbod komen en heel belangrijk; een goede stretch en cooling down serie aan het einde van de les. 

Dansmix:Een bewegingsles voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 9 jaar. Er wordt gedanst op eigentijdse muziek die zo divers mogelijk is. De lessen zijn een goede voorbereiding op de lessen jazz/streetdance. De kinderen maken, rekening houdend met hun leeftijd, kennis met de technieken van jazz en streetdance waarbij de ontwikkeling van de motoriek, coördinatie en ritmegevoel aandacht krijgen. Ook het gebruik van de ruimte neemt een belangrijke plaats in.

Jazz :
Een veelzijdige dynamische dansvorm die zich kenmerkt door een swingende ritme, lichaamscoördinatie en expressieve bewegingen. De hedendaagse jazz kent veel stijlen en invloeden en er worden allerlei soorten van eigentijdse muziek gebruikt. De les bestaat uit oefeningen voor techniek en houding met accenten op kracht en flexibiliteit, gevolgd door een meer dansant gedeelte met als afsluiting een danscombinatie.

Kleuterdans: 
Spelenderwijs ervaring opdoen in dans en beweging. In de eerste plaats is deze les bedoeld om het plezier in dans te stimuleren en te ontwikkelen. Door middel van muzikale oefeningen, bewustwording van lichaam, bewustwording van structuren in de ruimte en door samenwerking met elkaar leren kinderen hun eerste danspasjes.We werken aan de hand van een beeldend thema waardoor het bij hun eigen belevingswereld aansluit. Tijdens deze kleuterles komen alle facetten van dans aan bod, variërend van jazzdans, dansexpressie tot klassiek ballet. De basis voor dansplezier en verdere ontwikkeling in de toekomst kan al op deze jonge leeftijd worden gelegd.

Selectie:
Dit is een groep van leerlingen die les krijgen in verschillende dansstijlen naast hun “eigen” les. De groep verzorgd optredens en tijdens de voorstelling dansen ze meerdere choreografieën.

Streetdance/Hiphop:
Een combinatie les van streetdance en hiphop ook al zijn het 2 hele verschillende stijlen. Hiphop wordt gedanst op urban muziek van New Style,  Krumping Popping and Locking tot Lyrical. Streetdance is een verzamelnaam van dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansinstituten, maar op straat. Door invloeden vanuit programma’s zoals “So you think you can dance” worden deze twee stijlen steeds vaker in elkaar verweven.

Urban Jazz:
De opbouw is hetzelfde als een jazz les die bestaat uit een warming up, oefeningen voor je houding en basistechnieken vanuit de jazz, gevolgd door een afwisselende danscombinatie.( met invloeden uit streetdance en moderne dans in combinatie met jazz) afsluitend een cooling down.

 

 

 

BasicFlow

Adres:
Havenweg 2
5735 SH Aarle-Rixtel

Telefoon: 0492 - 38 40 22
E-mail: info@basicflow.nl