Yogamassage

– verbetert je energiebalans;
-Verbeterd lichaamsbewustzijn
– verbetert de werking van je organen;
– verbetert je afweermechanisme;
– helpt afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen;
– maakt spieren en gewrichten soepel;
– helpt bij rug-, nek- en schouderklachten;
– helpt bij hoofdpijnklachten;
– vermindert de effecten van stress;
– brengt een diepe, meditatieve ontspanning;
– verfrist en verheldert je gedachten en emoties.

Ladies only massage bij Basicflow, voor duo massage zijn mannen en vrouwen welkom. Mannen verwijzen we graag door naar onze collega’s binnen Casa Basicflow www.s-sensemassage.nl of www.ayurvedaenmeer.nl

Yogamassage (Thaise yogamassage therapie):

Bij Thaise yogamassage therapie ligt vooral veel nadruk op acupressuur en de meridianen (Sen genoemd in het Thai). Door de behandeling van specifieke acupressuurpunten en energiewerk op de Sen, lossen blokkades op. Waarmee het zelfgenezend vermogen van het lichaam zich herstelt en klachten verdwijnen. De massage wordt door de kleding heen gegeven. De massage werkt ontspannend en vitaliserend en is een aanrader voor mensen die last hebben van vermoeidheid, stijfheid en spanning in de spieren en gewrichten Het is erg effectief bij mensen met rug- en nekklachten, hoofdpijn, concentratiestoornissen en een slechte doorbloeding. Het zorgt voor versoepeling van de weefsels (huid, spieren, zenuwbanen en gewrichten) en verbetert de bloedcirculatie. Het bestrijdt stress en vermindert depressieve gevoelens. Op geestelijk/spiritueel vlak verleent het een gevoel van continuïteit aan het lichaam; het zorgt voor stroming en activeert Chi (Lom). Iedereen heeft baat bij deze massage vorm omdat je energiebalans weer op peil wordt gebracht en blessures voorkomt.

De Thaise massagetherapie is in Thailand erkend door het Ministry of Natural Health en is de enige Thaise massagevorm die in Thaise ziekenhuizen mag worden toegepast.

Waar dient u rekening mee te houden?

De massage zal de eerste keer altijd vooraf gaan door een intakegesprek. Hierin zullen de wensen van de gemasseerde, ook eventuele lichamelijke klachten e.d. worden besproken. Het intakegesprek is bedoeld om de massage zo optimaal mogelijk af te kunnen stemmen op de wensen en mogelijkheden van de gemasseerde. Graag 5 minuten voor aanvang aanwezig zijn.

Thaise Yogamassage is bedoeld ter ontspanning en vitalisering en houdt in geen geval een diagnose/behandeling/genezing van ziekten, blessures, letsel van lichamelijke en geestelijke aard in.

Waar moet u zelf voor zorgen?
– Een T-shirt, liefst met lange mouwen (zodat de masseur meer grip heeft bij het maken van de strekkingen) en een makkelijk zittende broek.

Wanneer kunt u wel of geen behandeling ondergaan?
In principe kan iedereen een Thaise yogamassage ondergaan, het maakt daarbij niet uit of je bijvoorbeeld last hebt van een blessure, of dat je zwanger bent. Het kan wel zo zijn dat er rekening gehouden moet worden met bepaalde zaken, dit komt ter sprake in het intake gesprek vooraf gaande aan de behandelingen.
In de onderstaande situaties kunt u geen behandeling ondergaan :

  • koorts, griep
  • besmettelijke ziekte, huiduitslag of open wonden
  • direct na een operatie
  • direct na een chemotherapie of bestraling, tenzij aanbevolen door een arts.

Geschiedenis van de Thaise Yogamassage:

Deze massagetechniek is in Thailand ontstaan vanuit de Indiase yoga en Chinese acupressuur technieken (shiatsu). De yoga strekkingen houden/maken de spieren, botten en gewrichten soepel en sterk, brengt de energiebanen beter in balans, werkt aardend en geeft letterlijk een gevoel van innerlijke rust en meer ruimte in het lichaam. Het activeert de bloedsomloop en het lymfesysteem en verbetert de algehele vitaliteit, waardoor chronische fysieke pijn of klachten kunnen verdwijnen.

De acupressuur techniek zorgt ervoor dat energie vrij door de energiebanen gaat stromen. Door de ‘Metta’ (liefde, mildheid en respect)-benadering ontstaat ook een meditatief effect.

Deze massagevorm kent een lange historie. Zo paste de persoonlijke arts van Boeddha deze therapie al toe en tot op de dag van vandaag is deze massagetechniek een belangrijke behandelmethode in de Thaise ziekenhuizen.

De combinatie zorgt ervoor dat de massage op energetisch en fysiek niveau zeer krachtig doorwerkt. De massage wordt therapeutisch gegeven, maar vooral preventief. Thaise yogamassage houdt je vitaal en mentaal jong.
Bij deze holistische massage vorm wordt uitgegaan van het fysieke lichaam. Het fysieke lichaam werkt immers als ‘doorgeefluik’ naar het innerlijk. Deze massage verbindt het lichaam met de geest, waardoor gedachten tot rust komen (mentaal) en ervaringen van harmonie en als eenheid worden ervaren.

De gemasseerde ligt in gemakkelijk zittende kleding op een futon(matras) op de grond.Er word geen olie gebruikt bij deze vorm van massage.

Meer info over de opleiding en geschiedenis: www.yogamassage.nl

Vanwege zwangerschap zijn massages momenteel niet boekbaar. Vanaf augustus 2018 weer.

Voor massages kun je in deze periode bij mijn collega’s terecht:

Danielle Gommans www.s-sensemassage.nl

Madeleine van den Hoek www.ayurvedaenmeer.nl

Duur Kosten
1 uur € 55,-
1.5 uur € 75,-
2 uur € 95,-

Vanwege zwangerschap is deze behandeling momenteel niet boekbaar.Basicflow boedha