Merk Natura Siberica

Siberisch Beautygeheim

Hoe een Siberisch Beautygeheim een natuurlijke cosmeticasensatie werd

Natura Siberica is een innovatief cosmeticabedrijf dat in 2007 is opgericht door Andrey Trubnikov. Het kent inmiddels wereldwijd bekendheid en is het eerste bedrijf dat biologische cosmetica heeft ontwikkeld van wilde kruiden, grassen en planten uit Siberië en het verre oosten. Eigenlijk gaat de ontstaansgeschiedenis van Natura Siberica terug tot 1940. In dat jaar onderzochten Lazarev en Brekhram, twee beroemde botanici uit Rusland, 4000 planten die eigen waren aan de ongerepte natuur van Siberië en het verre oosten. Veel van deze planten werden door de jaren heen door het Siberische volk gebruikt om voor de Russische Koninklijke familie schoonheidselixirs te creëren. Het bijzondere aan een aantal van deze planten is dat ze de IJstijd overleefden en onder zware omstandigheden konden bloeien. Siberië staat immers bekend om zijn complexe klimatologische omstandigheden: extreem koude winters (tot -57C) afgewisseld met hete zomers (tot 35C) en sterke winden. Lazarev en Brekhram ontdekten dat deze planten onder zulke barre omstandigheden bijzondere eigenschappen ontwikkelden. Deze zeldzame eigenschappen helpen in het bijzonder bij het verbeteren van onze algemene welzijn en veel belangrijker, vertragen het huid eigen verouderingsproces. Natura Siberica heeft op basis van deze bijzondere kruiden en planten vervolgens een unieke en effectieve cosmeticalijn ontwikkeld, die ook nog eens biologisch gecertificeerd is door de ICEA. De ICEA is de belangrijkste certificeringsorganisatie van biologische producten in Italië. Dit alles verklaart waarom de bekendheid van de cosmeticaproducten van Natura Siberica in een aantal jaren enorm is gegroeid. Inmiddels is het een top vijf cosmeticabedrijf in Rusland en worden de producten in steeds meer landen verkocht waaronder in Amerika, Japan, Rusland, Turkije, Duitsland, Zweden en Spanje.

Biologische Cosmetica

 Natura Siberica is Biologische Natuurlijke Cosmetica

In Siberië en het Verre Oosten bevinden zich prachtige uitgestrekte en ongerepte natuurreservaten met een unieke flora en fauna. De natuur kan hier gelukkig nog vrij en overvloedig groeien. De harmonie en schoonheid van deze natuur heeft Natura Siberica weten door te vertalen naar haar producten: Natura Siberica is het enige bedrijf ter wereld dat gecertificeerde biologische extracten van Siberische kruiden, bessen, grassen en planten gebruikt. Al sinds de oudheid worden deze noordelijke natuurlijke materialen, die rijk zijn aan kostbare oliën en vitaminen gebruikt, omdat ze bekend stonden om hun gunstige eigenschappen. Ze werden gebruikt in medicinale kruidenthee en afkooksels, die men dronk om op krachten te komen en voor het behoud van vitaliteit, gezondheid en jeugdigheid.

Natura Siberica blijft anno 2013 nog steeds op zoek naar nieuwe wilde kruiden, grassen, bessen en planten met unieke eigenschappen. Ze verzamelen ze in beschermde gebieden waar ze alle kracht en energie van de natuur hebben geabsorbeerd en dankzij de meest geavanceerde technologie, een minimum aan kunstmatige toevoegingen en strenge controle in alle productiestadia, daadwerkelijk tot wasdom komen waardoor de unieke genezende eigenschappen kunnen worden behouden en verbeterd. Natura Siberica maakt gebruik van gecertificeerde biologische extracten en oliën. De meerderheid van de wilde kruiden die zijn gebruikt bij de vervaardiging van Natura Siberica cosmetische producten zijn biologisch gecertificeerd door ICEA (bijvoorbeeld, Rhodiola rosea, sneeuw cladonia, Siberische geranium, Aziatische duizendblad, Siberische dame’s raket, Siberische streepzaad).  Ten minste 95% van de ingrediënten van de producten van Natura Siberica zijn van plantaardige oorsprong. De producten zijn vrij van petrochemische producten, siliconen, parabenen en kunstmatige geur- en kleurstoffen. Natura Siberica is er trots op dat ze de eerste producent in Rusland is van biologische cosmetica. En waarvan de werking wetenschappelijk bewezen is!