Team Basicflow

Sabine (215)Sabine Kuijpers (1983)Eigenaresse van Basicflow (Sinds 2013 aan de havenweg) en initiatiefneemster van Casa Basicflow

Mijn boodschap/waar ik voor sta?
Ik wil je graag een plek/moment geven die je uit je dagelijkse sleur haalt. Waar je naar uit kijkt, waar je energie van krijgt en waar je jezelf kunt zijn. Je inspireren waardoor je nieuwe inzichten krijgt waar je blij en energiek van wordt en je eigen pad verder durft te bewandelen. mensen met elkaar verbinden. De maatschappelijke druk is ver van deze plek of het moment vandaan. Zijn is voldoende. Hier is het fijn, er is ruimte, er is stilte maar waar ook goede dialogen plaatsvinden.

Yogalessen geven die inspannend maar ook ontspannend zijn. Je bewust maken van je lichaam en geest en dat je daar zelf heel veel invloed op hebt. Je raken door weer naar je eigen kern te gaan. Je laten beseffen dat alles wat je nodig hebt al in je zit.

In juni 2016 is Casa Basicflow ontstaan doordat er meerdere ruimtes leeg kwamen te staan in het prachtige monumentale pand aan de havenweg en zo ben ik opzoek gegaan naar disciplines die elkaar versterken en aanvullen. De basis begon met mijn passie voor dans/beweging en door alle ervaring/interesses is (Casa) BasicFlow (pure being) geworden tot wat het nu is. 

Hoe is Basicflow eigenlijk ontstaan?

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden…..In 2004 ben ik afgestudeerd aan het Cios in Sittard richting jazzdansdocent en bewegingsagoog. Na de opstap aan de dansacademie in Tilburg ben ik blijven bijscholen in diverse dansstijlen, jazz-modern, klassiek ballet, streetdance/hiphop en dit blijf ik doen in Antwerpen, Amsterdam, New York en Venlo. Sinds 2003 gaf ik les en viel ik in bij alle leeftijdsgroepen bij balletstudio Ank de Voogd in Helmond o.a. Kidswing, jazz/modern, streetdance, streetjazz, zumba, bodyfit en peuterdans. Van 2007 tot 2012 ben ik mede-eigenaar geweest van deze studio. Als bewegingsagoog ben ik werkzaam geweest bij de Zorgboog afdeling fysiotherapie, doelgroep geriatrische cliënten en dagbehandeling. Daarvoor bij Zonhove in Son, doelgroep volwassenen, jongeren en kinderen met een lichamelijke of meervoudige beperking nu SWZ genaamd.

In 2005 verloor ik mijn moeder aan kanker. In die periode stond ik in een winkel en wilde iets kopen, maar wat koop je voor iemand die ongeneeslijk ziek is? Puur intuïtief nam ik een bodylotion mee en begon ik met het masseren van de handen, armen, benen en voeten. Aanraking is een eerste levensbehoefte. Ik vond het zo bijzonder hoe dat ontvangen werd, dat je toch “iets kon betekenen” behalve er zijn. Zo’n ervaring vormt je en je gaat anders naar alles kijken en beseft dat je nu moet leven want het kan zo kort zijn.Toen ik zelf nek problemen kreeg werden er spierverslappers en door slapers voorgeschreven. Dit moet toch anders kunnen dacht ik; de oorzaak wordt niet aangepakt maar alleen het gevolg. Ik kwam terecht bij een Shiatsu therapeute en dat hielp! Er ging een nieuwe wereld voor me open, acupressuur daar wilde ik me in verdiepen, hier hebben zoveel mensen baat bij. Thaise yogamassage is een zusje van de Shiatsu maar met meer strekkingen en maakt ook de gewrichten soepel. De holistische aanpak en eeuwen oude geschiedenis spraken mij zeer aan en dus was mijn keuze niet moeilijk, ik koos voor de 3 jarige Hbo opleiding tot massagetherapeut in de Thaise yogamassage (yogamassage.nl). Na deze opleiding ben ik meer (westerse) massage cursussen gaan volgen en sinds 2009 ben ik BasicFlow begonnen (massage praktijk). Toen ik niet lekker in mijn vel zat (mentaal erg moe en dat werkte fysiek door) tijdens een dansstage in New York nam Sonja Bakker me mee naar een yogales. Ik dacht eerst; “yoga dat is echt niets voor mij veel te rustig” want ik had het al een keer eerder gedaan in Antwerpen maar blijkbaar was het een andere yoga vorm, nu was het geweldig, inspannend en tegelijkertijd zo ontspannend.! Ik voelde zoveel rust in mijn hoofd en tegelijkertijd had ik meer energie. Nadat ik verschillende yogalessen/stijlen gevolgd had kwam ik uiteindelijk in Eindhoven terecht bij de yogastudio, hier besloot ik de opleiding tot yoga docente te gaan volgen.

Helaas kijken we er niet meer van op als iemand een burn-out krijgt en dat gebeurt op steeds jongere leeftijd. Kies en zorg voor jezelf zodat je in deze maatschappij mee kan blijven doen, en maak het een onderdeel van je lifestyle. Balans in fysieke in/ontspanning, mentaal en in combinatie met goede voeding. Zorg dat je niet inlevert op je gezondheid, doorbreek die routine en stap er af en toe uit, je gezondheid is onbetaalbaar.

 

Sonja Bakker  (yogadocent)

kr

Al tijdens mijn jeugd stond mijn leven in het teken van dans; ik leefde dans, klassiek ballet, modern, jazz, alles zoog ik op als een spons. Zo werd het ook mijn beroep. Ik werkte in binnen en buitenland als danseres ( theater, shows en tv). Als docent (aan theateropleidingen voor beroeps maar ook aan amateurscholen en docententrainingen) als choreograaf (voor professionele producties in België en voor mijn eigen demogroep in Nederland). Via een danscollega leerde ik in New York yoga kennen in de Jivamukti-studio bij Union-Square en was meteen “om”!Midden in die hectiek van die intense stad ervaarde ik zo’n diep gevoel van rust, van thuiskomen, van alles is goed. Ik wist meteen, hier wil ik meer van. Na een jaar of vier lessen volgen en thuis mijn practice doen heb ik dan ook de grote stap gezet en in Amerika in het Omega-centre de Jivamukti International Yoga Teacher Training gevolgd! Samen met 118 Jivamukti-addicts van over de hele wereld. Geweldig, wat een in intense ervaring!En nu is het dan zover en wil ik het vlammetje via mijn lessen overdragen aan ieder die wil! Voor iedereen die innerlijke rust, balans en blijheid in het leven wil en niet bang is voor wat fysieke inspanning. 

Madeleine van den HoekMadeleine van den Hoek, Yogadocente

Op mijn 20e volgde ik mijn eerste yogales en kwam ik in aanraking met meditatie. Met af en toe een pauze, soms een haat-liefde verhouding met yoga en een zoektocht naar een nieuwe docent of een andere yogavorm die op dat moment meer passend was, ontwikkelde ik mezelf langzaam maar zeker op het yogapad. Met veel plezier heb ik  de door de Vereniging van Yogaleerkrachten Nederland erkende Pureyoga docentenopleidingen op het gebied van hatha yoga & kinderyoga,  tieneryoga en zwangerschapsyoga succesvol afgerond. Daarnaast volg ik regelmatig bijscholingen. Mede door mijn medische basis en jarenlange ervaring in de orthopedische richting kan ik lessen goed op de persoon aanpassen, ook als het om “moeilijkere lijven” gaat.

En verder… duizendpoot, herborist in hart en nieren,  natuurgeneeskundige, natuurcoach, Ayurvedisch massage-, voedings- & lifestylespecialist, natuurfotografe, verhalenverteller, luisteraar, onderzoeker, gepassioneerd docent, verhelderaar, moeder van een bijzondere zoon, keukengodin en dat dan vooral voor vrienden, geeft oude meubelen een nieuw leven, natuurliefhebber, hondenbaas, kattendienaar en paardenmeisje, wandelaar op het soms uitdagende levenspad, nog altijd leerling van het leven, wijze vrouw.

Madeleine geeft op dinsdagavond Hatha/yin yoga en op donderdag ochtend Hatha yoga.