Workshop Yoga Nidra vrijdag 14 september 19.30-21.00 uur

Workshop Yoga Nidra op vrijdag 14 september, wil je op de hoogte worden gehouden of meteen inschrijven? Stuur ons een mail naar info@basicflow.nl
Gun jezelf een diepe ontspanning van lichaam en geest
Yogadocente en ayurvedisch practitioner  Madeleine van den Hoek geeft de yoga nidra workshop. Voor deze weldadige beleving hoef je geen ervaring te hebben met yoga.

Wat is het
Yoga Nidra Betekent letterlijk slaap (nidra) in verbinding (yoga). Het is een geweldige systematische methode om diep te ontspannen, zowel fysiek, mentaal als emotioneel. Terwijl je lichaam in een diepe ontspanning zakt, blijft je geest in een meditatieve staat tussen waken en slapen in. In deze fase wordt het zelfherstellend vermogen geactiveerd en worden geest en lichaam geheeld. Er wordt zelfs gesteld dat een Yoga Nidra van een uur overeenkomt met vier uur slaap.

Wat doe je
Nadat je een paar eenvoudige yogaoefeningen hebben gedaan om het lijf wat losser te maken ga je liggen. Hierbij is extra aandacht voor een goede ontspannen lighouding.
Yoga nidra bestaat uit een aantal vaste onderdelen. Het begint met het stellen van een “sankalpa”. Dit is een voornemen op geestelijk of spiritueel gebied. Heb je nog geen sankalpa, geen probleem, het dient zich vanzelf een keer aan. Daarna komen de volgende stappen en hoef je alleen maar te luisteren naar de instructies. Door een bodyscan, het volgen van de adem en visualisatie trek je de zintuigen geleidelijk terug van de uiterlijke wereld naar de innerlijke wereld waardoor een diepe ontspanning ontstaat. Aan het eind van de yoga nidra kom je weer rustig terug in het hier en nu.
We sluiten af met een lekkere kop kruidenthee.

Wat brengt het je
Voordelen van yoga nidra zijn: een verbeterd slaap patroon, minder stress, meer zelfvertrouwen, een betere concentratie, het kan psychologische wonden helen en een gevoel van blijdschap creëren. Door de sankalpa, geef je de onbewuste verlangens in jezelf, aandacht en kracht.
In yoga Nidra herstel je je lichaam, zintuigen en gedachten naar jouw natuurlijke staat.
Tip : Opgeslagen vermoeidheid kan vrij komen, drink daarom na een yoga nidra sessie altijd extra water of kruidenthee om het lichaam te helpen de afvalstoffen kwijt te raken.

Kosten 19,50 Euro p.p. opgave via info@basicflow.nl

BasicFlow

Adres:
Havenweg 2
5735 SH Aarle-Rixtel

Telefoon: 0492 - 38 40 22
E-mail: info@basicflow.nl