DRIELUIK VAN ROUW & Podcast afl. 1

Wat is rouw?
Die vraag had ik mezelf als twintigjarige natuurlijk nog nooit gesteld. Maar toen mijn moeder na een kort ziekbed overleed, werd ik er tot in het diepst van mijn ziel én lijf mee geconfronteerd. Alles was veranderd. Maar je kon niet aan de buitenkant zien hoe stuurloos en verloren ik me voelde. Jaren later pas ging ik naar een rouwtherapeute. Dat hielp.

Ik deelde mijn verhaal, vond een luisterend oor en het inzicht dat ik kreeg in het proces van rouw gaf me inzicht en stelde me gerust. De impact van verlies is zo groot, ik begrijp nog steeds niet waarom we daar zo weinig tot niets over leren. Ik wil daar graag verandering in brengen en een plek bieden waar ruimte is voor rouw. Naast de ervaring die ik er zelf mee heb ben ik de cursus tot rouw en verlies consulente gaan volgen en heb veel boeken over rouw en verlies gelezen.

Wat kan Yoga Nidra betekenen?
Op enig moment was ik zo ver dat ik me realiseerde hoe belangrijk bewegen voor mij was. Ik ben altijd al erg fysiek ingesteld geweest. Ik danste veel (had er zelfs mijn beroep van gemaakt) en kon daarin al mijn gevoel gevoel en energie kwijt, maar blijkbaar dus ook mijn verdriet. Later kwam yoga op mijn pad en wat als een hobby begon werd uiteindelijk mijn werk. Ik opende mijn eigen yoga studio.

Toen Yoga Nidra op mijn pad kwam, merkte ik dat deze vorm van yoga enorm ondersteunend kan zijn voor mensen die een rouwproces doorlopen. Alle puzzelstukjes vielen daarmee voor mij in elkaar.

Wat bied ik aan?
Kennis van rouw kan enorm helpend zijn. Daarom is dat de eerste pijler van mijn drieluik.

Rouwen kost enorm veel energie, zowel mentaal maar ook fysiek. Als je daarnaast door Yoga Nidra leert om op een ontspannen manier bij je verdriet en gevoel te komen en daardoor een stukje rust kunt vinden, kan dat een heel fijne stap zijn in het proces dat je doorloopt. Daarmee is Yoga Nidra de tweede pijler.

Omdat ik uit ervaring weet hoe belangrijk het is om een klankbord te hebben, iemand die naar je luistert en met je meebeweegt wanneer en zolang als dat nodig is, bied ik als derde pijler ook begeleiding aan (individueel en/of in groepsverband) met als doel om jou op weg te helpen om de rest van je leven in te vullen op een manier die bij jou past.

Modules zijn los te volgen op het moment dat jij daar behoefte aan hebt.  Op dit moment is de online cursus nog in de maak. Je kunt alles volgen via instagram hetrouwatelier, stuur me een dm als je een seintje wilt krijgen als de cursus beschikbaar is.

Liefs Sabine
Het rouw atelier
#nieuwrouwcultuur